tisdag 21 november 2017

AVKOMMOR.AVKOMMOR.

Så var första haren skjuten för valpar födda 2017, alltid rolig att få in rapport första haren är skjuten. Det blev Essi av Njuranskog med ägare Roberg Zetterqvist, har inte riktigt koll på hur länge drevet varade, så får återkomma med det. Annars för egen del så rullar det på har dömt lite hundar däribland en Hamilton hane från Norge, RB-Emil startade på ett rörligt elitprov, ett 2:a pris från dag ett följdes upp av ett 3:e pris dag två, en trevlig hane som har framtiden för sig, och kommer nog åter till Sverige vad det lider.


Essi visade tecken på riktig bytesmedvetenhet, kommer bli kul att följa hennes utveckling, bara hoppas att föret håller så hon får spinna på hennes fina start.
RB-Emil med ägare, som tyvärr inte räckte hela vägen till det efterlängtade SEJCH, men dom kommer nog igen vad det lider. har ju reda det Norska championatet, endast 2,5 år gammal.
För egen del så har Kellys form börjat återkomma efter operationen, och dreven blir längre och bättre. hennes upptagnings förmåga håller i sig. En av de harar vi hade upp i veckan gömde sig nära vägen under en liten gran, Kelly fick tapp, men jag lyckades hitta haren där den satt och tryckte, fast jag var så nära som 50 cm ifrån så satt haren kvar ändå, jag kopplade och flyttade. Kelly reser en ny stor vit hare, som tyvärr sprang långa sträckor väg. Riktigt fint före nu på höjderna, men prognosen säger tö mot helgen. Vi provar ett släpp till i morgon trotts att vi jagat två dager på raken nu. Man får passa på medan föret är bra.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar