måndag 19 december 2016

Dino av Njuranskog.


AVKOMMOR.

Så i fredags så var Dino hit för att träna på lite snö, det var andra släppet i höst för Dino på snö. Ute vid kusten har det varit snö som gått bort. vi släppte på ett område som jag inte jagat på för att slippa komma upp i gamla drevlöpor, vi hittade ett spå ganska omgående, men Dino tyckte att det luktade dåligt, vi följde med och det c´visade sig att denna hare hade hoppat en lång sträcka innan vi kom på någon traj. När vi så hittade trajen så hade haren hoppat kopiöst och flera trajer på begränsat område, men Dino fick upp klockan 10,30 och drevet bar iväg genom andra tajer över en väg och ner mot en sjö, det strulade ganska mycket från början och vittringen var nog inte på topp. efter flera korta tapper så började Dino få ordning på grejerna, och få bättre tryck på haren. Som då bytta område och drog iväg flera kilometer. 


Drevlöpan efter Dino och haren, alltid lika roligt att höra en avkomma driva, han kommer att få ett bra skall men det märktes denna dag att vittringen inte var på topp för han höll igen lita på skallet.



Här är en av de otaliga traj som drevet passerade, blir av naturliga skäl problem för en unghund då haren hoppar in i andra trajer. 



Klockan 15,00 på eftermiddagen så lycka vi komma in på drevet och koppla Dino, som har gjort en klart godkänd prestation. Sista drevskallen hördes 14,30 och efter 30 minuters tapp så lyckas vi locka in honom. Glad hundägare Bosse och jaktkompis Åke. Vi hade ju hoppats på en julhare men tyvärr så gick drevet mestadels på långt avstånd och vägarna var svårforcerade. På söndag kväll så regnade det i Ånge så nu lär väll föret vara förstört igen, har varit en riktigt tråkig vinter sedan snön kom, har regnat mer än snöat, vi får hoppas på bättring efter nyår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar