måndag 16 december 2013

 

Löpning.

 

Löpning.

Ja nu har det gått 11 dygn på Kellys löpning, syns att blodet börjar ljusna. Vi gör nog en prov parning i dag. Och vad skall vi då börja att prov para med, jo vi gör förstata försöken med SEJCH, NOJCH 2005 Bonuz. om vi inte lyckats till på Onsdag så åker vi till Bollnäs och provar med SEUCH, SEJCH 2008 Boss. Jag tänkte motivera mina val Bonuz är en hane som är lite till åren vilket inte är vad jag propagerar för, men tyvärr så har han av någon anledning varit sval i aveln, jag hade hoppats på att han skulle ha fått någon parning när jag själv var på jakt efter valp men så blev det inte. Och därför finns det inte heller någon avkomma  efter honom att pata Kelly med, så därför så får vi göra på detta vis. Bonuz har 100% pris på jaktprov och är prov bäst i elit både i Sverige och Norge så jaga kan han, har bra stam med två stycken SM vinnare i sin stamtavla. Boss hade jag ögonen på redan i våras när jag tänkte para fast löpningen drog ut på tiden så jag valde att vänta till nu i höst. och varför jag inte väljer Ascott eller Argo före Boss beror på att jag tycker det börja bli ganska många valpar redan efter den kullen då båda dessa har två kullar och deras kullbröder har en kull var pluss att Mysla nu är uppe i sin tredje kull, och med tanke på att det blir färre och färre valpar så måste vi hjälpas åt att sprida på hanarna för att inte basen skall bli för smal. Sedan finn där även lite HD och efter som att Kelly hat c höfter så känns Boss som ett bättre val. Jag hoppas att min motivering och mitt val ska få några av er där ute att bli intresserad av denna kombination.

3 kommentarer:

 1. Hej Kjell. Jag tycker det låter som en bra parning. Det är ju ändå 2st av 3 i Bonuz kull som är SEJCH å ändå inga valpar efter dom. Vet du varför Bozz inte är far till någon kull?
  Mvh Jonas (Liljaskogens kennel)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så enkelt att han har inte blivit HD röntgad, när Bonuz ändå inte fick någon parning så blev det liksom inte av att trycka på ägaren, vidare så blev den tredje i den kulle tågdödad redan vid 1,5 års ålder. kjell

   Radera
 2. Hoppas verkligen att det blir valpar, annars är det ju stor risk att denna linje försvinner, vilket vore dumt när det är bra jakthundar i stamtavlan.
  mvh Jonas

  SvaraRadera