fredag 4 oktober 2013

 

Västerbotten.


Släpp 18.


Släpp 18 blev i dom västerbottniska skogarna, och vilken start. Vi kom på slag ganska omgående vi hade bestämt att vi skulle gå från stugan, vi jagar utan klocka när vi är här fast det är ju svårt att inte snegla lite på tiden. Efter ca 1 tim och 15 minuter ganska hackigt drev på en sistakullare så stod Johan i vägen och första haren var skjuten. Sedan nytt släpp kom på slag igen men upptaget kom inte fören 12,10 men ett desto intensivare drev på ca 50minuter. sedan blev det kojan för man ville ju ha hund i tre dagar till.
 
Vid denna myr satt vi och väntade på första dagens andra upptag.


Här ett älg pass vid myren som utnyttjade som sitt plats i vänta på Kellys envetna slag arbete.
 

Kelly men första dagens andra hare. Som hon gjorde ett riktigt bra slagarbete på, och som sedan blev stoppad av en hagel svärm.
 

Släpp 19.

 
Släpp 19, blir naturligtvis svårt att toppa första dagen, men vi släppte i vanlig ordning och kom på slag tämlige omgående, men den här hare gick vi bet på så efter någon timme så söker vi oss vidare och kommer så på nya slag på en mycket lite sistakullare som vi ser två gånger men sedan går upp i rök. Efter som att mer än halva dagen gått så blir det koppling efter ett kortare tapp arbete.
 
 

Släpp 20.


Släpp 20, kommer som vanligt snabbt på slag men även denna gång är det en liten sistakullare som Kelly driver ganska intensivt i cirka 50 minuter. nackdelen med dessa små harar är att det blir intensiva men korta drev då dom har en benägenhet att försöka trycka hårt på taperna. Renhornet hittade vi när vi sökte oss ett pass i skogen, vad som har hänt renen är svårt att sia om men av skallen att döma så var det inte länge sedan den blev dräpt.
 

 
 
Kelly med resans tredje hare på tre dagar, Vi beslutare att prova ett släpp till, fick upp en ny hare ganska omgående men som gick upp i rök efter ca 15 minuters drev. Efter ett rådslag så beslutar vi oss för att koppla och släppa på den hare vi haft upp dagen före för att se om den fans kvar där. Släpp och slag på samma ställe men hon lyckas inte resa utan kommer bara längre och längre ifrån oss. Jag bestämmer mig för att gå till stugan och göra oss en lunch då vi kan nå henne på pejlen även därifrån. Efter ett att lunchen är uppäten så är Kelly nästan en kilometer i från oss och klockan börjar att dra i väg och så skall vi ha matgäster till middagen så det är bara att börja trava efter, när jag når ikapp henne är klockan 15,00 och jag har 1,5 km tillbaka till stugan så det är inte något fel på jaktlusten.
 

Släpp 21.


 
Släpp 21. vi släpper på exakt samma ställe som morgonen före och kommer på slag på samma ställe fas den haren hänger hemma på koj väggen. Men efter ett gaska kompakt slagarbete så kommer ett ganska tveksamt upptag, haren har nog slunkit iväg långt före Kelly och hon får kämpa i 30min innan hon jobbat sig ikapp och det kommer ett riktigt upptag. Det kanske skulle kunna vara en större hare men icke Johan ser haren 1 gång med Kelly 15 meter bakom efter att ha löst en av flera tryck tappter så efter ca 1timme efter upptag är haren som slukad av jorden. vi gör några försök att resa någon ny hare men går bet fast vi hittar dessa fin harskitar som ni kan se på bilderna.
 
 
Om man ändå skall ge sig på en summering så får vi ändå kalla veckan för lyckad, det fanns gott om hare och vädret var det bästa som jag haft på mina besök på denna mark, tyvärr så hade vi lite oflyt och bara hitta små harar men det brukar ju vara dom mad hittar först. Jag var här för 7:e året på raken, och som ni kan se på bilden så är det Johan som ser till att hararna hamnar i våran frys. Nu blir det arbete i nätter tre sedan kör vi igång till veckan igen. 
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar