onsdag 11 januari 2017

SLÄPP.SLÄPP 41,42.

Till helgen så släppte kylan så att det blev släpp både lördag och söndag, på lördagen drev Kelly en hare i dryga tre timmar, sonen var med och vi passade så gott vi kunde, men jösse klarade sig. Såg haren en gång och Johan såg den två gånger, men tyvärr utom håll. Lite dryga decimetern snö uppe på gammal snö med skare emellan. Gjorde även ett kortare släpp på söndagen, kom på slag per omgående och snabbt upptag på en hare som buktade trångt, gick även på väg några gånger, men lyckades in se haren. Kopplade efter 1,5 timme drev, för eventuellt släpp idag onsdag, men har nu tyvärr börjat töa igen. Dom lovar snö i kväll och natt, få se om föret håller kommer bli kallare till helgen. Som tur är så är det inte så mycket snö på låglandet, så där kan det bli fortsatt jakt om det kommer nysnö.


Lördagens drevhare, upptaget kom ca 800 meter ifrån oss, men lyckligtvis så kom drevet till oss och inte ifrån, Buktade först mellan två oplogade vägar, men efter ett tag gick haren över den högra vägen. Det var där som jag lyckades se haren en gång, tyvärr så korsade inta haren vägen på samma ställe utav valde olika övergångar.


Hittade även spå efter fler harar, hade kommit två centimeter snö under natten, så var lite svårt att veta hur gamla de var.


Hade även varit en hare efter vägen upp till marken, men eftersom att det var lite långt ner mot riksvägen så chansade vi inte att släppa där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar